sunnuntai 18. elokuuta 2013

Marjainen suklaakakku

Eräisiin juhliin halutaan tämän tyyliset kakut, joten täytyi tehdä koeversio makumaailman suhteen.
 
 
Kakun halkaisija on 20 cm.
 
Leivo kääretorttupohja, josta leikkaat kaksi kokonaista 20 cm:n halkaisijaltaan olevaa ympyrää ja yhden ympyrän, joka koostuu kahdesta tai kolmesta osasta.
 
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.
 
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Kostutukseen:
Maitoa 1-2 dl
vaniljasokeria maun mukaan
 
Täyte:
5-6 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
120 g fazerin sinistä suklaata
2-3 rkl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
(Marjoja)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa vaahdotettu kerma kahteen osaan. Lisää toiseen osaan 100 g ranskankermaa ja sokerit. Sekoita ja levitä toiseen kakun väliin.
Sulata suklaa mirkossa pienellä teholla, lyhyissä jaksoissa, välillä sekottaen. Sekoita sulatettu suklaa 100 g:aan raskankermaa. Sekoita ranskankerma-suklaa ja toinen puoli kermasta keskenään. Levitä tämä täyte kakun toiseen väliin. Molempiin väleihin voit halutessasi lisätä vielä marjoja.
 
Koristelu:
Paljon erilaisia marjoja
Syötäväksi kelpaavia luonnon kukkia


torstai 15. elokuuta 2013

Mansikka-mustikkakakku

Kevään aikana juhlimme 1-vuotiasta lasta ja hänelle tein kiireessä hyvin perinteisen, helpon kakun.
 
 
 
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (pirkka/sunnuntai)
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Voitele ja korppujauhota (gluteenittomilla korppujauhoilla) 24 cm:n vuoka. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vatkaten vaahdon joukkoon.
 
Paista  150 astetta n. 50 min uunin alatasolla.
Anna hetken aikaa vetäytyä vuokassa ennen kumoamista.
 Anna kakkupohjan tekeytyä mielellään seuraavaan päivään ennen täyttämistä. Gluteeniton kakkupohja on herkästi murenevaa, joten leikkaaminen onnistuu paremmin, kun kakkupohja on seissyt päivän.
 
Täytteenä muistaakseni marjoja ja kermaa. Toukokuusta on jo niin kauan aikaa, ettei muisti riitä sinne saakka =)