keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Valkosuklainen hyytelökakku

Tämän kakun ohje löytyy jo aikaisemmasta postauksesta blogistani. Ainesosat ovat ennallaan, ohjeessa on eroavaisuus - tällä ohjeella massa pysyy todennäköisesti sileänä ja rakeisuus massasta pois.


Pohja:
200 g (gluteenittomia) digestive-keksejä tai kaurakeksejä
75 g voita
 
Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan ja laita kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
300 g tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
kiehuvaa vettä
3 dl kuohukermaa
Tuoreita, kokonaisia mustikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla lyhyitä aikoja, välillä sekoittaen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon.
 Lisää kananmuna-sokerivaahto massaan varovaisesti. 
Liota liivatelehdet kiehuvan veteen, jäähdytä seos. 
Lisää sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana massaan, koko ajan pienellä teholla vatkaten.
Lisää lopuksi sulatettu (huoneenlämpöinen) valkosuklaa massaan.

Voitele irtopohjavuokan reunat ruokaöljyllä. Kaada täyte kolmessa osassa keksipohjan päälle, laita väliin aina tuoreita mustikoita. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla.


sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Snickers - jäätelö

Bakevillen sivuilta löytyi hyvä jäätelön perusmassa. Sen jälkeen vain mielikuvitus on rajana makuja keksiessä. Meidän perheessä suolapähkinät ja kinuski ovat suosittuja, joten luonteva vaihtoehto jäätelömaun kokeilulle oli snickers.

Rakenteeltaan tämä jäätelömassa on tuhtia tavaraa, ei yhtään hileistä ja minun mielestäni ei häpeä lainkaan kaupan jäätelöaltaan valikoimille. 

Varoitus: ota ensin pienehkö pallo jäätelöä ja tarvittaessa lisää. Makeutta on reilusti =)


Tästä annoksesta tulee jäätelöä n. 2 litraa.

Jäätelön perusmassa:
8 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa (voi olla myös valmiiksi kinuskiksi keitettyä)
3/4 dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko

Vatkaa kerma vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsen kärjellä siemenet sisältä. Lisää käännellen nuolijalla kondensoitu maito ja siirappi sekä vaniljan siemenet.

Täyteainekset tulee kerroksittain jäätelömassaan. Itse tein jäätelön litran rasioihin ja tein 2-3 kerrosta täytteitä väliin.

Täytteinä:
Kinuskikastiketta 2 dl
2 x 100 g toffeesuklaata (cloetta)
suolapähkinöitä maun mukaan.